גונדי של חגית
גונדי של חגית:
רכיבים:
לקציצות:
500 גר' עוף טחון
150 גר' חומוס קלוי טחון
2 בצלים גדולים
1/4 כוס שמן
1 כפית כורכום
1 כפית הל
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
למרק:
רבע או חצי בצל חתוך לטבעות
1 כפית כורכום
1 כפית הל
1 כפית מלאה מלח
1/2 כפית פלפל לבן
אופן הכנה:
מערבבת את כל חומרי הקציצה ויוצרת כדורים בהעברה מיד ליד. לא "לקבב" את הקציצות, כדיי שיהיו אווריריות, פשוט לגלגל מיד ליד וללטף בעדינות לכדור. את הקציצות אני מכינה בגודל כמעט כפול מקציצה רגילה...(לא חייב).
במקביל שמה כ 2 כפות שמן בסיר ומטגנת את הבצל עד להזהבה, מוסיפה את התבלינים ואח"כ מים חמים עד גובה חצי מהסיר לפחות. כשהמרק רותח אני מוסיפה את הקציצות, מביאה להרתחה ואח"כ מבשלת על אש נמוכה כחצי שעה...וזהו.
מומלץ להגיש בליווי אורז כמיטב המסורת הפרסית.
כמובן כמו בכל ארוחת צהריים/ערב שווה להקפיד שחצי ממה שנאכל יהיה ירק/ירקות אז שווה להכין סלט שווה ליד.
איך נתייחס:
חגית עושה קציצות גדולות, יוצא לה 11 יחידות וכל קציצה נתייחס כ 2 מנות חלבון.
סהכ כל הכמות =22 מנות חלבון ואם יוצאת כמות שונה קל לחשב כיצד להתייחס, אפשר גם מראש לשקול את הכל ולחלק ל 22 מנות חלבון ואז יצאו מיני גונדי.
